Čokoladni mousse za telo
Čokoladni mousse za telo
Pozimi naša koža rabi malo več nege in hranil, da je mraz in suh zrak ne poškodujeta in izsušita. Tale razkošen mousse je idealen za zimsko nego kože, tistim z bolj suho kožo pa bo prišel prav čez celo leto.
Sestavina | % | za 150 g |
Kakavovo maslo (nerafinirano) | 25 | 37,5 g |
Kokosovo olje (nerafinirano) | 25 | 37,5 g |
Karite maslo (rafinirano) | 25 | 37,5 g |
Jojobino olje | 7 | 10,5 g |
Vanilijin macerat | 13 | 19,5 g |
Temna čokolada | 2 | 3 g |
Kakav v prahu | 1 | 1,5 g |
Vitamin E | 1 | 1,5 g |
Dišava | 1 | 1,5 g |
Navodila za pripravo:
1. Masla, olja, čokolado in kakav počasi stopi v vodni kopeli.
2. Ko so olja stopljena, jih dobro premešaj in postavi v hladilnik, da se ohladijo in strdijo (če ti zmanjkuje časa, jih lahko v hladilniku pustiš čez noč).
3. V mešanico hladnih olj dodaj vitamin E ter dišavo.
4. V roke vzemi električni mešalnik z nastavki za stepanje in masleno mešanico stepi – kot sladko smetano ali pa maslo za pripravo peciva 🙂
5. Po približno 5 minutah stepanja bo mešanica postala rahla in puhasta.
6. Mousse daj v lončke in uživaj ob uporabi.
Za dišavo lahko uporabiš poljubna eterična olja ali pa dišavna olja. Temu moussu nekaj vonja že tako dajejo kakavovo in kokosovo maslo, ter vanilijin macerat, tako da lahko dišavo izpustiš.
Ker izdelek ne vsebuje vode, ne potrebuje konzervansov.
P.S. Ne veš kaj je vanilijin macerat? Takole se ga izdela kar doma!
Zdravo!
Zanima me nekaj glede karitejevega in kakavovega masla. Imam namreč nerafinirano karitejevo maslo in rafinirano kakavovo maslo. Ju lahko vseeno uporabim?
Hvala in lep dan želim!
Katja
Zdravo,
Seveda, oboje lahko uporabite. Nerafinirano karite maslo bo končnemu izdelku dalo nekaj vonja, če vas ne moti, potem ni nobenih težav 🙂
LP
Tina
zdravo mene pa zanima če ne dodam macerata a bo lepo mazljivo lp
simona
Živjo,
Namesto macerata uporabite kakšno drugo olje (mandljevo, olivno…), bo rezultat zelo podoben, samo brez vanilijevega vonja 🙂
LP
Tina