Že več kot 10 let je minilo od dne, ko sem kupila prva eterična olja ter osnovna olja in začela z naravno nego obraza. Poleg mešanice olj, prilagojene moji koži, sem v kuhinji ustvarjala še enostavne maske in pilinge za obraz iz sestavin,  ki se jih običajno najde v kuhinji (maska iz banane, medu in cimeta je božanska!). Za kar nekaj časa mi je bilo to dovolj. Potem pa sem hotela narediti kremo – takšno, »tapravo«, kot se jo kupi v drogeriji. Po neuspelem poskusu duplikata Lusheve kreme Vanishing Cream (hja, takrat še nisem vedela, da čebelji vosek pač ni emulgator), sem stopila v čudovit svet emulzij. Najprej sem kar dolgo le brala in iskala nove in nove informacije, preden sem se opogumila in naredila zelo enostavno kremo za roke iz oljčnega olja, vode, emulgatorja, konzervansa in eteričnega olja. Potem pa sem postala zasvojena. Naravna domača kozmetika me privlači iz več razlogov.

Popolnoma prilagodljiva: kremico za obraz naredim točno tako, da mi ustreza, da mi všečno diši, da ni pretežka a vseeno dovolj hranljiva, da ne maši por, da upočasni nastajanje gubic, skratka pisana meni na kožo.

Varne sestavine: vem, česa v kozmetiki nočem, katere sestavine mi niso všeč, katere so še celo škodljive. Vem pa tudi, kaj je za kožo dobro in zdravo. Tako sem lahko vedno prepričana, da domači izdelki vsebujejo le kvalitetne in varne sestavine.

Darila! Ja, ročno izdelana mila, masažne ploščice, balzami za usta, vse to so naravnost odlična darila, ki ljudi vedno razveselijo. Poleg tega jih imamo lahko vedno pri roki, zaradi osebne note in truda, vloženega v njihovo izdelavo, pa so tudi zelo cenjena.

Zabava: Izdelava domače kozmetike je tudi super razvedrilo, zabava pa še kreativnosti lahko pustimo prosto pot, ko se odločamo za barve in vonjave.