Formuliranje in razvoj

Razvoj in formuliranje kozmetičnih izdelkov

Že imate podjetje pa potrebujete pomoč pri razvoju formulacij in razumevanju kozmetične zakonodaje?

Odlično! Ekipa Kremice je tu, da vam pomaga pri vsakem koraku razvoja, lansiranja in prodaje kozmetičnih izdelkov.

Zakoni, ki urejajo področje kozmetičnih izdelkov so zapleteni in obsežni. Že veste, da mora vsak kozmetični izdelek ustrezati več kot 5 različnim regulativam in zahtevam, ki veljajo v Sloveniji in EU? Kozmetični izdelek mora biti varen in stabilen, vsebuje lahko le dovoljene sestavine, proizveden pa mora biti v skladu z dobro proizvodno prakso. Vsak izdelek, ki je na trgu, mora biti tudi primerno označen ter prijavljen na evropski portal. V Sloveniji pa mora biti vsak, ki proizvaja kozmetične izdelke, priglašen tudi na Uradu RS za kemikalije.

Strokovnjakinje Kremice vam nudimo:

  • Razvoj formulacije kozmetičnega izdelka
  • Celostno svetovanje s področja zakonodaje o kozmetičnih izdelkih
  • Izdelava Poročila o Oceni Varnosti Kozmetičnega Izdelka
  • priprava dokumentacije z informacijami o izdelku (PIF)
  • Svetovanje o označevanju KI ter o trditvah
  • Priglasitev izdelka na portal CPNP
  • Svetovanje o GMP (Dobri proizvodni praksi)

Razvoj kozmetičnega izdelka

Izkušene formulatorke razvijemo izdelek po vaših željah. V lastnem razvojnem laboratoriju izdelamo prototipe formulacije, sestavine izbiramo glede na želje in na smiselnost za sam namen izdelka. Aktivne sestavine izbiramo na podlagi znanstvenih dokazov in kliničnih študij. Na koncu pripravimo specifikacijo izdelka s formulacijo, metodo izdelave in dobavitelji surovin.

Strokovno svetovanje

Na podlagi let izkušenj in številnih formulacij/izdelkov na trgu nudimo tudi strokovno svetovanje za že obstoječe formulacije.

Včasih se pri razvoju formulacije zatakne in izdelke nikakor ne uspe tako, kot si želimo. Takrat vam z osebnim strokovnim svetovanjem na pomoč priskočimo izkušene formulatorke. Predlagamo možne rešitve in spremembe v formulaciji in metodi proizvodnje, ter svetujemo o optimizaciji procesa izdelave.

Celostno svetovanje s področja zakonodaje o kozmetičnih izdelkih

Če se podajate na podjetniško pot in se ne znajdete med vsemi regulativami, direktivami, zakoni in pravilniki, vam v Kremici nudimo pomoč. Razumljivo vas vodimo čez vse korake, ki jih je potrebno opraviti za legalno prodajo izdelkov. Pri tem so nasveti prilagojeni tvoji specifični situaciji.

Svetovanje o GMP (Dobri proizvodni praksi)

Vsi kozmetični izdelki morajo biti proizvedeni v skladu z dobro proizvodno prakso oz. GMP. Strokovnjakinje Kremice svetujemo o elementih GMP, ki so smiselne za vaš konkreten primer. Na podlagi izkušenj z obstoječimi proizvodnjami vemo, katere so najbolj kritične točke, kjer inšpekcija hitro najde napake.

Dodatne informacije:
tina@kremica.si ali 031/633-363