Opis
Guar gumi
Guar gumi pridobivamo z mletjem endosperma plodov stročnice guarja. Najbolj pogosto se uporablja kot emulgator ali gostilo v različnih vrstah hrane ter v kozmetiki. Ima podobne lastnosti kot ksantan gumi, vendar pa je ne-ionski, (ksantan gumi je anionski), zato ga lahko uporabljamo v večjem naboru izdelkov. Poleg zgoščevanja izdelka, guar gumi deluje kot rahel emulgator, preprečuje da bi se oljne kapljice emulzije združevala in podrle emulzijo, netopnim delcem pa preprečuje posedanje v steklenički.
Za močnejše zgoščevanje se ga uporablja okrog 1%, tudi do 2%za stabilizacijo pa zadostuje že 0,5%. Lahko s ega uporablja v kombinaciji s ksantan gumijem.
Za uspešno vmešanje v vodno fazo brez nastanka grudic, prah postopoma, v manjših količinah, posujte v hladno vodno fazo, počakajte da se hidrira, nato pa zmešajte z mešalcem (najbolje s paličnim mešalcem). Če ne uporabljate paličnega mešalca, potrebno količina prahu guar gumija vmešajte v glicerin, da se lepo porazdeli, nato pa dodajte v vodno fazo.
Uporaba:
– tekoče milo
– losjoni
– kreme
– geli za tuširanje
– šamponi
Priporočena uporaba: 0,3 – 5 %
Izgled:Umazano bel – bež prah
Topnost: Topen v vodi
pH (1% raztopina): 6.0-8.0
INCI: Cyamopsis Tetragonoloba
Komentarji
Trenutno še ni komentarjev.